:: ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی


ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، یکی از زیر بخش های موجود در ساختار سیاست گزاری علم، فناوری و نوآوری در جمهوری اسلامی ایران است که مشخصاً به توسعه علوم و فناوریهای شناختی می پردازد و زمینه سازی برای تحقق نظام نوآوری و اکوسیستم های مرتبطه می کند.

ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، از یک سو ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می کند و از سوی دیگر، ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می کند و به هر دو نهاد بالا دستی به صورت ادواری برنامه ها و گزارش عملکرد خود را ارائه می کند. 

رسالت بنیادین ستاد کمک به توسعه ملی پایدار از طریق توسعه و ارتقاء «سرمایه شناختی جامعه ایرانی» به مدد علوم و فناوری‌های شناختی است. سرمایه شناختی به عنوان مجموع قابلیت‌ها و مهارت‌های شناختی، خلاقیت و نوآوری افراد یک جامعه، نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار کشور ایفا می‌کند و مفهومی فراتر از سلامت شناختی افراد جامعه است. این مفهوم طیف گسترده­ای از مفاهیم از لایه نورون­های مغزی تا لایه شبکه مفاهیم و باورها، تا لایه روابط اجتماعی و نهادها را در بر می­گیرد. این سرمایه ناملموس، موتور محرکه رشد فردی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده و موجب ارتقا جایگاه کشورها در عرصه­های مختلف بین‌المللی می­شود. از سوی دیگر، سرمایه شناختی، پایه و اساس تاب‌آوری ملی، به معنی مواجه بهینه و حل مسائل و چالش­های کلان ملی و اجتماعی و مقابله با شوک‌ها، بحران‌ها و تغییرات ناگهانی و بازگشت به حالت عادی یا حتی رشد پس از بحران است. این مفهوم در جهان پیچیده و پویای امروز، بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.

پارادایم‌هایی مانند سرمایه شناختی در انقلاب صنعتی و توسعه جوامع نقش مهمی ایفا می‌کنند. برای دستیابی به تراز مطلوب در گام دوم انقلاب نیاز به تقویت سرمایه شناختی بعنوان بنیادی ترین دارایی تمدن ایرانی اسلامی می­باشد. این سرمایه می‌تواند به توسعه ملی جامعه کمک کند. بعبارتی علوم و فناوری­های شناختی پشتوانه سرمایه شناختی جامعه است.

مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده‌اند: 'هر ملتی که امروز در دانش علوم و فناوری‌های شناختی عقب بیفتد، سرنوشتش، سرنوشت آن ملت‌هایی است که در آغاز انقلاب صنعتی عقب افتادند.'
 
در این راستا، ستاد علوم شناختی جهت توسعه و ارتقاء سرمایه شناختی سه حوزه اولویت دار 'سلامت شناختی'، 'تربیت شناختی' و 'علوم اجتماعی، دفاع و اقتدار ملی' را مد نظر قرار داده است.
 

سمینار علوم پزشکی




فایل های مورد نیاز

پوستر همایش

گردهمایی دانش آموخگان بخش مهندسی کامپیوتر

خبر تصویری

1
مسابقات برنامه نویسی AiSOFT-Challenge

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)