:: مدل‌سازی و کنترل سیستم‌های دینامیکی با روش‌های یادگیری ماشینی، علوم داده و نظریه عملگرها


زمان برگزاری: یکشنبه مورخ 2/دیماه/1403 ساعت 9 الی 12

توضیح کارگاه :
سیستم‌های دینامیکی ابزارهایی در دنیای دانش و مهندسی هستند که به ما این امکان را می‌دهند تا رفتارها و فرآیندهای پویا را شناسایی و مدل‌سازی نماییم. دامنه کاربرد این سیستم‌ها از پیش‌بینی وضعیت آب و هوا، کنترل رباتیک و خودروهای خودران، پیش‌بینی بازارهای مالی، درک پیچیدگی‌های مغز و شبکه‌های عصبی تا بسیاری مسائل پیچیده دیگر در دنیای علم گسترده است. هدف از مطالعه کاربردی سیستم‌های دینامیکی مدل‌سازی و پیش‌بینی رفتار آنها و کنترل بهینه‌ پاسخ‌ها می‌باشد. روش‌های کلاسیک مدل‌سازی و درک دینامیک‌ها معمولا بر اساس انواع معادلات دیفرانسیل بوده است. در کنار چالش‌های مدل‌سازی دینامیک سیستم‌ها، یک چالش اساسی دیگر وجود پیچیدگی‌های رفتاری و پیش‌بینی‌ناپذیری‌های ذاتی در بسیاری از سیستم‌های دینامیکی است که آشوب نامیده می‌شود. آشوبناکی منجر به کاهش توان محاسبه‌پذیری و کنترل از پیش تعیین شده دینامیک شده و نمونه‌های آن در سیستم‌های هواشناسی، جریان‌های آب دریا‌ها، دینامیک‌های عصبی، دستگاه‌های مکانیکی، فرایندهای مالی، سیستم‌های زیستی، الگوریتم‌های محاسباتی، و... به وفور دیده می‌شود. پیشرفت ابزارهای محاسباتی و پردازش داده از یک سو منجر به کشف دقیق‌تر رفتارهای دینامیکی پیچیده ( با آغاز از کارهای لورنتس در 1963) شده و از سویی دیگر ابزارهایی برای روش‌های داده‌کاوی و یادگیری ماشینی سیستم‌های دینامیکی و کنترل آنها فراهم نموده است. این ابزارها شامل روش‌های گسسته‌سازی، برآورد و آنالیز ماتریس عملگرهای دینامیکی خطی هستند. در سال‌های گذشته پیشرفت‌های بسیاری در گسترش این روش‌ها صورت گرفته است و کاربردهای زیادی نیز برای کنترل، یادگیری ماشینی، و مدل‌سازی سیستم‌های دینامیکی معرفی شده است. هدف این کارگاه آشناسازی مخاطبان با این ابزارها، کاربردهای آنها، و روش پیاده‌سازی آنها (به کمک کتابخانه‌های متن باز پایتون یا متلب) برای مدل‌سازی، پیش‌بینی و کنترل دینامیک‌ سیستم‌های پیچیده و غیرخطی می‌باشد. 

اهداف کارگاه آموزشی 
•    معرفی سیستم‌های دینامیکی و کاربردهای آنها در علوم مهندسی (هوافضا، رباتیک، الکترونیک،...)، علوم کامپیوتر، هواشناسی، و دیگر زمینه‌ها. 
•    معرفی روش‌های نوین مدل‌سازی و کنترل دینامیک‌های غیرخطی و آشوبناک بر اساس نظریه عملگرها، علوم داده، و یادگیری ماشینی.
•    معرفی الگوریتم‌ها و ابزارهای محاسباتی مربوط به این روش‌ها.
•    کار با کتابخانه‌های مربوط به این ابزارها (محیط پایتون و متلب).
•    مدلسازی و کنترل دینامیک داده‌های واقعی (مالی، هواشناسی، اپیدمی، شبکه عصبی، رباتیک، ترافیک، ...)


سرفصل مطالب کارگاه
o    آشنایی با سیستم‌های دینامیکی، نظریه آشوب، و کنترل (نظریه و پیاده‌سازی مثال‌ها در محیط پایتون و متلب) (1 ساعت)
o    مروری بر روش‌های کلاسیک مدل‌سازی، پیش‌بینی و کنترل سیستم‌های دینامیکی و محدودیت‌های آنها (نظریه و پیاده‌سازی) (1 ساعت)
o    معرفی عملگرهای مارکوف و لاپلاس به عنوان مدل رفتار دینامیک‌ها (نظریه، گسسته‌سازی و برآورد ماتریسی عملگر، پیاده‌سازی) (2 ساعت)
o    یادگیری ماشینی عملگرها از روی داده‌های دینامیکی و مدل‌سازی رفتار سیستم (معرفی و پیاده‌سازی در محیط پایتون و متلب)(2 ساعت)
o    پیش‌بینی و کنترل سیستم‌های دینامیکی غیرخطی و آشوبناک بر اساس داده‌ها (معرفی و کار با داده‌ها در محیط پایتون و متلب) (1 ساعت)
o    کاربردهایی در آنالیز الگوریتم‌ها، یادگیری ماشینی و داده‌کاوی دینامیک‌های غیرخطی و پویا (معرفی و کار در محیط پایتون و متلب) (1 ساعت)

مخاطبان کارگاه
      دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های مهندسی (رایانه، برق، مکانیک، هوافضا، ترافیک،...)، علوم پایه (ریاضی، فیزیک، آمار، ...)، هواشناسی، جمعیت‌شناسی، علوم مالی، ...
•    مهندسان و تحلیل‌گران داده، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی
•    دیگر علاقه‌مندان به حوزه‌های کاربرد سیستم‌های دینامیکی و روش‌های پردازش داده‌ (مانند تحلیل سری‌های زمانی، شناسایی دینامیک‌های مولکولی، شناسایی دینامیک‌های مغز و اعصاب، ... )

 مشخصات ارایه دهندگان کارگاه 
دکتر ابوالفضل شعبانی، پژوهشگر غیر مقیم. پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
مهندس روشنک پرتوآذر، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
 

سمینار علوم پزشکی




فایل های مورد نیاز

پوستر همایش

گردهمایی دانش آموخگان بخش مهندسی کامپیوتر

خبر تصویری

1
مسابقات برنامه نویسی AiSOFT-Challenge

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)